Zoodles med het tofu och jordnötsdressing
Ingredienser
Jordnötsdressing
- 1 dl osötat jordnötssmör
- 2 msk tamarisoja
- 2 msk färskpressad limejuice
- 2 msk rapsolja
- 1/2 msk finriven ingefära
- 2 msk palmsocker eller brun farin
- 1 dl vatten
Sallad
- 600 g zucchini
- 150 g romansallad
- 4 salladslökar
- 2 avokador
- 1 förp fast tofu (ca 270 g)
- 1 msk lönnsirap
- 2 msk japansk soja
- 1/2 msk sesamolja
- 1 tsk chiliflakes
- 2 msk rapsolja
- 1/2 tsk flingsalt
- 1 dl hackad koriander
- 180 g böngroddar
- 1 msk rostade sesamfrön
Instruktioner
- Dressing: Blanda alla ingredienser till dressingen.
- Sallad: Svarva zucchinin till tunna strimlor eller hyvla den tunt. Strimla romansalladen, skiva salladslöken och skär avokadon i små tärningar. Skär tofun i cm-stora tärningar.
- Rör ihop lönnsirap, soja, sesamolja och chiliflakes. Stek tofun i olja tills krispig och tillsätt sojasåsen, låt koka in.
- Blanda zucchini, romansallad, salladslök, avokado, koriander, böngroddar och flingsalt i en skål.
- Fördela salladen i 4 skålar, toppa med tofu och sesamfrön. Servera med jordnötsdressingen.
Kategori- Vegetariskt
- Källa
- https://www.ica.se/recept/zoodles-med-het-tofu-och-jordnotsdressing-720657/
« Start
|