Tomat- och auberginesoppa med quesadilla
Ingredienser
Soppa
- 1 vitlöksklyfta, hackad
- 1 aubergine, skalad och tärnad
- 2 msk olivolja
- 800 g krossade tomater
- 6 dl vatten
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 1 msk balsamvinäger
- 1 msk honung
Quesadilla
- 2 dl kokt quinoa, gärna vit
- 150 g riven ost
- 2 dl majs
- 2 tortillabröd
Instruktioner
- Fräs vitlök och aubergine i olivolja.
- Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärningar, balsamvinäger och honung. Låt koka i 15 minuter och mixa soppan slät.
- Quesadilla: Fördela quinoa, ost och majs mellan två tortillabröd.
- Hetta upp en torr stekpanna och stek quesadillan tills den får fin yta på båda sidor.
- Skär quesadillan i trekanter och servera till soppan.
Kategori- Vegetariskt
- Källa
- https://www.coop.se/recept/tomat-och-auberginesoppa-med-quesadilla/
« Start
|