Tandoorikryddad kyckling med saffransbulgur

Till 4 personer Tid: 30 minuter

Ingredienser:

Instruktioner:

  1. Sätt ugnen på 200°C. Skär varje kycklingfilé i 3 strimlor.
  2. Krydda kycklingen: Blanda tandoorimix med vatten i en skål. Vänd runt kycklingen i kryddblandningen.
  3. Stek kycklingen: Lägg kycklingen i en ugnssäker form och stek i ugnen i cirka 10 minuter, tills innertemperaturen är 68°C.
  4. Koka bulguren: Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen med 6 dl vatten, hönsbuljongtärning och saffran.
  5. Förbered tillbehören: Skär paprikan i strimlor. Blanda nötterna med torkad frukt.
  6. Servera: Lägg upp saffransbulguren på ett stort fat, toppa med paprika, nötter och torkad frukt. Servera med kycklingen och matyoghurt.

Tips:

Kategori
Kyckling
Källa
Allt om mat
« Start