Tandoorikryddad kyckling med saffransbulgur
Till 4 personer
Tid: 30 minuter
Ingredienser:
- 500 g kycklingfilé
- 1 påse tandoorimix (Santa Maria)
- 1 msk vatten
- 1 dl matyoghurt
- 3 dl bulgur
- 6 dl vatten
- 1 hönsbuljongtärning
- 1 paket saffran (0,5 g)
- 2 paprikor, gärna olika färger
- 1 dl nötblandning (t.ex. jordnötter, cashewnötter)
- Tranbär, russin (eller annan torkad frukt)
Instruktioner:
- Sätt ugnen på 200°C. Skär varje kycklingfilé i 3 strimlor.
- Krydda kycklingen: Blanda tandoorimix med vatten i en skål. Vänd runt kycklingen i kryddblandningen.
- Stek kycklingen: Lägg kycklingen i en ugnssäker form och stek i ugnen i cirka 10 minuter, tills innertemperaturen är 68°C.
- Koka bulguren: Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen med 6 dl vatten, hönsbuljongtärning och saffran.
- Förbered tillbehören: Skär paprikan i strimlor. Blanda nötterna med torkad frukt.
- Servera: Lägg upp saffransbulguren på ett stort fat, toppa med paprika, nötter och torkad frukt. Servera med kycklingen och matyoghurt.
Tips:
- Mängden tandoorikrydda kan minskas för mildare smak.
- Prova olika nöt- och fruktblandningar.
Kategori- Kyckling
- Källa
- Allt om mat
« Start
|