Tahinikakor
Ingredienser
- 125 g (1 cup) fullkornsrågmjöl
- 100 g (3/4 cup) bovetemjöl
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 100 g (3 1/2 oz) osaltat smör, rumstemperatur
- 75 g (100 ml) tahini
- 100 g (1/2 cup) ljust muscovadosocker eller kokossocker
- 75 g mjuka dadlar (ca 8 st)
- 2 stora ägg
- 150 g (6 oz) choklad (65-75% kakaohalt), grovhackad
- Sesamfrön, till att rulla kakorna i
Instruktioner
- Blanda rågmjöl, bovetemjöl, bakpulver och salt i en stor skål. Ställ åt sidan.
- Mixa smör, tahini, socker och dadlar i en matberedare tills det är ljust och fluffigt.
- Tillsätt äggen och mixa tills det är väl blandat.
- Blanda smörmixen med de torra ingredienserna och tillsätt chokladen.
- Kyl degen i 2 timmar (eller 20 minuter i frysen). Sätt ugnen på 190°C / 380°F.
- Rulla degen till bollar (ca 45 g) och rulla dem i sesamfrön.
- Grädda på bakplåtspappersklädda plåtar i 10-11 minuter. Efter 6-7 minuter, platta till kakorna genom att smälla plåten i bordet och fortsätt sedan grädda tills de är lätt gyllenbruna.
- Låt kakorna svalna på plåten innan de flyttas till ett galler för att svalna helt.
- Kakorna håller i en tättslutande burk i 3-4 dagar (om de inte blir uppätna direkt!).
Kategori- Sötsaker
- Källa
- https://greenkitchenstories.com/tahini-rye-cookies/
« Start
|