Tahinikakor

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda rågmjöl, bovetemjöl, bakpulver och salt i en stor skål. Ställ åt sidan.
  2. Mixa smör, tahini, socker och dadlar i en matberedare tills det är ljust och fluffigt.
  3. Tillsätt äggen och mixa tills det är väl blandat.
  4. Blanda smörmixen med de torra ingredienserna och tillsätt chokladen.
  5. Kyl degen i 2 timmar (eller 20 minuter i frysen). Sätt ugnen på 190°C / 380°F.
  6. Rulla degen till bollar (ca 45 g) och rulla dem i sesamfrön.
  7. Grädda på bakplåtspappersklädda plåtar i 10-11 minuter. Efter 6-7 minuter, platta till kakorna genom att smälla plåten i bordet och fortsätt sedan grädda tills de är lätt gyllenbruna.
  8. Låt kakorna svalna på plåten innan de flyttas till ett galler för att svalna helt.
  9. Kakorna håller i en tättslutande burk i 3-4 dagar (om de inte blir uppätna direkt!).
Kategori
Sötsaker
Källa
https://greenkitchenstories.com/tahini-rye-cookies/
« Start