Mozzarella- och cheddargratinerad gnocchi i bolognese
Ingredienser
- 500 g färskpotatisgnocchi
- 250 g nötfärs
- 150 g morötter
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 selleristjälk
- 1 msk tomatpuré
- 1 frp krossade tomater med basilika
- 2 köttbuljongtärningar
- 0.5 msk örtagårdskrydda
- 100 g cheddar- och mozzarellaostblandning
- olivolja, salt, nymald svartpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Skala och grovhacka morötter, lök och vitlök. Ansa och skär sellerin i bitar. Lätt morötter, lök, vitlök och selleri i en mixerskål och mixa till ett fint hack.
- Bryn färsen i en stekpanna med 1 msk olja. Tillsätt grönsakshacket och låt steka med i 3-5 min. Rör i tomatpurén och tillsätt krossade tomater, 1 dl vatten, buljongtärningar och örtagårdskrydda. Krydda med 0.5 tsk salt och 2 krm peppar. Låt koka under lock i ca 15 min. Rör då och då.
- Rör ner gnocchin i såsen och tillsätt 0.5 dl vatten. Häll blandningen i en smord, ugnssäker form och strö över osten.
- Gratinera mitt i ugnen i cirka 15 minuter tills osten har smält och fått fin färg.
- Servera gratängen med sallad.
Kategori- Kött
- Källa
- Allt om mat
« Start
|