Mozzarella- och cheddargratinerad gnocchi i bolognese

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och grovhacka morötter, lök och vitlök. Ansa och skär sellerin i bitar. Lätt morötter, lök, vitlök och selleri i en mixerskål och mixa till ett fint hack.
  2. Bryn färsen i en stekpanna med 1 msk olja. Tillsätt grönsakshacket och låt steka med i 3-5 min. Rör i tomatpurén och tillsätt krossade tomater, 1 dl vatten, buljongtärningar och örtagårdskrydda. Krydda med 0.5 tsk salt och 2 krm peppar. Låt koka under lock i ca 15 min. Rör då och då.
  3. Rör ner gnocchin i såsen och tillsätt 0.5 dl vatten. Häll blandningen i en smord, ugnssäker form och strö över osten.
  4. Gratinera mitt i ugnen i cirka 15 minuter tills osten har smält och fått fin färg.
  5. Servera gratängen med sallad.
Kategori
Kött
Källa
Allt om mat
« Start