Lins- och rispanna från sydväst
Ingredienser
- 1 msk olivolja
- 1 liten rödlök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1,5 tsk spiskummin
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk adobo-krydda
- 1/2 tsk torkad oregano
- 1/2 tsk salt
- 1/4 tsk nymalen svartpeppar
- 1 dl bruna linser, sköljda
- 1 burk (400 g) svarta bönor, avrunna och sköljda
- 1 burk (400 g) eldstekta tomater med vätska
- 2,5 dl fryst majs
- 5 dl grönsaksbuljong
- 1,75 dl långkornigt vitt ris, sköljt
- 1 dl riven cheddarost
- 2 salladslökar, skivade
Instruktioner
- Förbered grönsaker: Fräs rödlök i olivolja i en stor stekpanna på medelvärme tills den är genomskinlig, ca 2-3 minuter. Tillsätt vitlök och fräs tills doften släpper.
- Rosta kryddorna: Tillsätt spiskummin, chilipulver, adobo, oregano, salt och peppar. Rör om och rosta i ca 30 sekunder.
- Tillsätt ingredienser: Lägg i linser, svarta bönor, tomater, majs och buljong. Låt koka upp och sjud i 5 minuter.
- Lägg till ris: Tillsätt ris, täck och sjud i 20 minuter.
- Avsluta och servera: Låt vila i 5 minuter, fluffa sedan upp riset och toppa med ost och salladslök. Servera och njut!
Kategori- Vegetariskt
- Källa
- https://www.budgetbytes.com/southwest-lentils-and-rice-skillet/
« Start
|