Kycklingbollar i grekisk tomatsås
Ingredienser
4 portioner
Kycklingbollar
- 500 g kycklingfärs
- 0,5 dl hackad oregano
- 1 ägg
- 1 tsk salt
- 2 krm nymald svartpeppar
Sås
- 1 citron (1 msk rivet skal och 2 msk saft)
- 1 gul lök, finhackad
- 4 vitlöksklyftor, finhackade
- 0,5 dl olivolja
- 1 dl tomatpuré
- 3 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 2 lagerblad
- 1 tsk malen kanel
- 0,5 tsk salt
- 1 krm nymald svartpeppar
Garnering
Tillbehör
- Fetaost
- Grekiskt lantbröd
- Svarta och gröna oliver
- Extra olivolja
Instruktioner
- Sås: Riv citronskal och pressa citronsaft. Fräs lök och vitlök i olivolja i en låg panna i cirka 5 minuter. Tillsätt tomatpuré och fräs en minut.
- Häll i vatten, citronsaft, buljongtärning, lagerblad och kanel. Krydda med salt och peppar, och låt såsen småkoka under lock i cirka 20 minuter.
- Kycklingbollar: Blanda kycklingfärs med oregano, ägg, salt och peppar. Forma till bollar och lägg på en blötlagd skärbräda.
- Lägg kycklingbollarna i såsen och koka under lock i cirka 10 minuter.
- Servering: Strö över citronskal och oregano. Servera med fetaost, bröd, oliver och extra olivolja.
Kategori- Kyckling
- Källa
- https://alltommat.expressen.se/recept/kycklingbollar-i-grekisk-tomatsas/
« Start
|