Korv stroganoff extra allt
Ingredienser
- 2 schalottenlökar
- 1 klyfta vitlök
- 400-500 g kabanosskorv
- 200 g romanticatomater
- 2 msk tomatpuré
- 1-2 tsk torkad timjan
- 0,5 grönsaksbuljongtärning
- 3 dl vispgrädde
- 1 dl crème fraîche
- 0,5 dl saltgurka
- salt
- svartpeppar, nymalen
Till servering
- 4 port havreris
- färsk timjan, till garnering
Instruktioner
- Tillaga havreriset enligt anvisning på förpackningen.
- Skala och strimla löken och finhacka vitlöken.
- Fräs löken glansig och mjuk i smör i en stor stekpanna. Lägg i vitlöken och fräs ytterligare någon minut. Ta upp och lägg på ett fat.
- Skär tomaterna i klyftor.
- Skär korven i slantar. Stek i pannan till fin färg. Tillsätt den stekta löken, tomater och tomatpuré, låt fräsa ihop.
- Tillsätt torkad timjan, grönsaksbuljong och vispgrädde. Låt koka ihop och tillsätt sedan crème fraiche för att öka syran i såsen. Smaka av med salt och peppar.
- Dela saltgurkorna på längden och skär sedan i mindre bitar. Vänd ner saltgurkan precis före servering.
- Lägg upp och garnera med färsk timjan. Bjud med havreris och gärna en grönsallad.
Kategori- Kött
- Källa
- https://www.koket.se/korvstroganoff-extra-allt
« Start
|