Halloumi- och kikärtscurry
Ingredienser
4 portioner
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk spiskummin
- 2 tsk garam masala
- 2 msk rapsolja
- 1 burk kokta kikärtor (ca 400 g)
- 500 g passerade tomater
- 1 kycklingbuljongtärning
- 100 g färsk bladspenat
- 400 g halloumi
- 1 msk färskpressad citronjuice
- 1 kruka hackad mynta
- Salt och svartpeppar
Instruktioner
- Hacka lök och vitlök.
- Fräs lök, vitlök, spiskummin och garam masala i hälften av oljan i en gryta.
- Tillsätt kikärtor, passerade tomater och buljongtärning. Koka i 5–10 minuter. Lägg i spenaten och smaka av med salt och peppar.
- Bryt halloumin i bitar och stek i resterande olja. Ringla över citronjuicen.
- Strö mynta över curryn och servera med ris.
Kategori- Vegetariskt
- Källa
- https://www.ica.se/recept/kikartscurry-med-halloumi-717879/
« Start
|