Gulaschsoppa med köttfärs
Ingredienser
4 portioner
- 1 gul lök
- 4 potatisar
- 1 paprika
- 2 msk olja
- 500 g köttfärs (gärna ICAs nötfärs 12%)
- 6 dl vatten
- 1 köttbuljongtärning
- 500 g krossade tomater
- 2 tsk malen kummin
- Salt och peppar
Till servering:
- Gräddfil
- Eventuellt varmt vitlöksbröd
Instruktioner
- Skala lök och potatis. Dela och kärna ur paprikan. Skär allt i tärningar.
- Fräs grönsaker, potatis och köttfärs i oljan i en gryta.
- Tillsätt vatten, buljongtärning, krossade tomater och kummin. Låt koka i cirka 10 minuter.
- Smaksätt med salt och peppar.
- Servering: Servera soppan med gräddfil och gärna varmt vitlöksbröd.
Kategori- Kött
- Källa
- https://www.ica.se/recept/gulaschsoppa-med-kottfars-712852/
« Start
|