Grekisk plåt
Ingredienser
- 500 g fast potatis
- 1 förpackning kokta kikärtor (ca 380 g)
- 1 dl urkärnade svarta oliver
- 2 msk olja
- 2 tsk torkad oregano
- 1/2 tsk salt
- 300 g lammkorv
- 1 rödlök
- 2 tomater
- 150 g fetaost
Tillbehör
- Tzatziki
- Färsk oregano (att strö över)
Instruktioner
- Förbered ugnen: Sätt ugnen på 225°C.
- Rosta potatis och kikärtor: Skär potatisen i bitar. Skölj kikärtor och torka dem torra. Lägg potatis, kikärtor och oliver på en plåt, blanda med olja, oregano och salt. Rosta i ugnen i cirka 15 minuter.
- Tillsätt lammkorv: Skär korven i bitar och lägg på plåten. Rosta ytterligare 10 minuter.
- Toppa: Skala och skiva löken tunt. Tärna tomaterna och smula fetaosten. Toppa plåten med rödlök, tomater och fetaost.
- Servera: Servera med tzatziki och färsk oregano.
Kategori- Kött
- Källa
- https://www.ica.se/recept/grekisk-plat-726200/
« Start
|