Glutenfria scones med havregryn
Ingredienser
- 3 dl ljus glutenfri mjölmix
- 1 dl glutenfria havregryn (rena havregryn)
- ½ dl bovetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- ½ tsk salt
- 50 g smör eller margarin
- 2 dl naturell yoghurt (3 %), filmjölk eller mjölk
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 °C.
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt smör och hacka till en smulig massa.
- Rör i vätskan och arbeta ihop till en kletig deg.
- Klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Servera nygräddade.
Tips
För ett stort sconesbröd, forma degen till en bulle, platta ut något och skär 8 bitar. Grädda något längre än bullarna.
Kategori- Bröd
- Källa
- https://recept.se/recept/glutenfria-scones-med-havregryn
« Start
|