Domoda - Gambiansk jordnötsgryta med kyckling och sötpotatis
Ingredienser
Kyckling
- 700 g kycklingfilé
- Olja, till stekning
- Smör, till stekning
Marinad
- 1 msk färsk timjan, hackad
- 3 vitlöksklyftor, rivna
- 1 msk färsk ingefära, finriven
- Saften från 1 citron
- 1 tsk malen gurkmeja
- 1 tsk paprikapulver
- 2 msk olja
- Salt
- Nymalen svartpeppar
Ugnsbakad Sötpotatis
- 500 g sötpotatis
- 3 msk olivolja
- 1 tsk torkad timjan
- Salt
- Nymalen svartpeppar
Jordnötssås
- 1 gul lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 tsk paprikapulver
- 0,5 tsk malen gurkmeja
- 1 buljongtärning, smulad
- 1 dl jordnötssmör
- 1,5 dl kokosmjölk
- 3 msk tomatpuré
- 2 dl vatten
- Olja, till stekning
- Salt
- Nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Marinera kycklingen: Blanda marinadens ingredienser i en skål. Skär kycklingen i munsbitar, marinera och låt stå i kylen i 2 timmar.
- Ugnsbakad sötpotatis: Sätt ugnen på 200°C. Skala och skär sötpotatisen i bitar. Lägg på en plåt, ringla över olivolja och krydda med salt, peppar och timjan. Baka i ugnen i 25 minuter.
- Jordnötssås: Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök och vitlök i 2 minuter. Tillsätt kryddor, buljong, jordnötssmör, kokosmjölk, tomatpuré och vatten. Koka upp, sänk värmen och låt puttra i 10–15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Stek kycklingen: Stek i smör och olja tills genomstekt, cirka 5 minuter.
- Servera: Servera kycklingen med ugnsbakad sötpotatis och jordnötssås.
Kategori- Kyckling
- Källa
- https://www.koket.se/domoda-gambiansk-jordnotsgryta-med-kyckling-och-sotpotatis
« Start
|