Domoda - Gambiansk jordnötsgryta med kyckling och sötpotatis

Ingredienser

Kyckling

Marinad

Ugnsbakad Sötpotatis

Jordnötssås

Instruktioner

  1. Marinera kycklingen: Blanda marinadens ingredienser i en skål. Skär kycklingen i munsbitar, marinera och låt stå i kylen i 2 timmar.
  2. Ugnsbakad sötpotatis: Sätt ugnen på 200°C. Skala och skär sötpotatisen i bitar. Lägg på en plåt, ringla över olivolja och krydda med salt, peppar och timjan. Baka i ugnen i 25 minuter.
  3. Jordnötssås: Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök och vitlök i 2 minuter. Tillsätt kryddor, buljong, jordnötssmör, kokosmjölk, tomatpuré och vatten. Koka upp, sänk värmen och låt puttra i 10–15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Stek kycklingen: Stek i smör och olja tills genomstekt, cirka 5 minuter.
  5. Servera: Servera kycklingen med ugnsbakad sötpotatis och jordnötssås.
Kategori
Kyckling
Källa
https://www.koket.se/domoda-gambiansk-jordnotsgryta-med-kyckling-och-sotpotatis
« Start