Dietistens lasagne
Ingredienser
- 3 klyftor vitlök
- 2 morötter
- 1-2 dl röda linser
- 600-800 g finkrossade tomater
- 0.5-1 msk sambal oelek
- 1 msk ljus soja
- 1 msk honung
- 1 msk balsamvinäger
- 1 zucchini ca 300 g
- ca 8-10 lasagneplattor (vanlig eller bönpasta)
- 500 g cottage cheese
- 2 dl körsbärstomater
- 2 dl riven lagrad ost
- 2 dl matlagningsgrädde eller havregrädde
- olja, salt och peppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala och hacka vitlök och riv morot grovt.
- Stek vitlök i en gryta med olja. Häll pả morot, linser, tomater, sambal oelek, soja, honung, vinäger och 2 dl vatten och låt koka ihop ca 10 minuter. (spä ev. med lite mer vatten)
- Skiva zucchinin tunnt pả längden.
- Varva zucchini, lasagneplattor, tomatsås och cottage cheese. Salta och peppra mellan lagren.
- Dela körsbärstomaterna pa hälften och lägg högst upp. Fördela ost på toppen, häll på grädden och tillaga i ugn ca 30 min.
- Strö rostade frön och färsk timjan på toppen.
Kategori- Vegetariskt
- Källa
- Instagram
« Start
|