Corn chowder

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär potatisen i kuber.
  2. Skala och finhacka löken. Ansa och skiva sellerin.
  3. Fräs potatis, lök och selleri i smör i en gryta. Låt majsen rinna av och blanda ner i grytan. Häll pả vattnet och tillsätt buljongtärningar. Låt sjuda under lock i ca 10 min tills potatisen är mjuk.
  4. Häll hälften av soppan i en matberedare och mixa slätt. Häll tillbaka den mixade soppan i grytan och tillsätt grädde. Låt sjuda i ytterligare ca 5 min. Krydda med salt, chiliflakes och peppar.
  5. Tärna baconet och stek det knaprigt. Låt det rinna av pả hushållspapper.
  6. Ansa och skiva salladslöken.
  7. Servera soppan med bacon och salladslök bredvid i små skålar sả alla får toppa sin soppa.
Kategori
Vegetariskt
Källa
Allt om mat
« Start