Corn chowder
Ingredienser
- 400 g mjölig potatis
- 2 bananschalottenlökar
- 1 selleristjälk
- 2 msk smör
- 2 burkar majs
- 1 liter vatten
- 2 hönsbuljongtärningar
- 3 dl vispgrädde
- 1 tsk salt
- 2 krm chiliflakes
- 2 krm nymald svartpeppar
- 1 paket bacon
- 3 salladslökar
Instruktioner
- Skala och skär potatisen i kuber.
- Skala och finhacka löken. Ansa och skiva sellerin.
- Fräs potatis, lök och selleri i smör i en gryta. Låt majsen rinna av och blanda ner i grytan. Häll pả vattnet och tillsätt buljongtärningar. Låt sjuda under lock i ca 10 min tills potatisen är mjuk.
- Häll hälften av soppan i en matberedare och mixa slätt. Häll tillbaka den mixade soppan i grytan och tillsätt grädde. Låt sjuda i ytterligare ca 5 min.
Krydda med salt, chiliflakes och peppar.
- Tärna baconet och stek det knaprigt. Låt det rinna av pả hushållspapper.
- Ansa och skiva salladslöken.
- Servera soppan med bacon och salladslök bredvid i små skålar sả alla får toppa sin soppa.
Kategori- Vegetariskt
- Källa
- Allt om mat
« Start
|