Butter chicken
Ingredienser
4 portioner
Kycklingmarinad
- 500 g strimlad kycklingbröstfilé
- 50 g färsk ingefära
- 4 vitlöksklyftor
- 1 tsk chilipulver
- ½ tsk salt
- ½ dl matolja
Buttersås
- 1 rödlök
- 500 g tomater
- 1 röd chili
- 3 msk smör-&rapsolja
- 2 dl cashewnötter
- 2 dl vatten
- 1 msk strösocker
- 1 msk garam masala
- Saften från 1 lime
- 50 g smör
- 1 dl vispgrädde
Till servering
- 3 dl basmatiris
- 1 kruka färsk koriander
Instruktioner
-
Förbered kycklingen:
- Skala och skiva ingefära och vitlök. Mixa med chilipulver, salt och olja till en kryddpasta.
- Blanda hälften av pastan med kycklingen och låt marinera i 15 minuter.
-
Sås:
- Skala och hacka lök, tomater och chili. Hetta upp smör-&rapsolja i en stekpanna och fräs löken tills den blir mjuk.
- Tillsätt tomater, chili, nötter och resterande kryddpasta. Rör ner vatten, socker, garam masala och limejuice. Sjud i 15 minuter.
-
Stek kycklingen:
- Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen tills genomstekt. Lägg åt sidan.
-
Mixa och sila:
- Mixa såsen slät och sila den genom en finmaskig sil. Pressa ut all vätska och rör ner smör och grädde.
-
Slutför:
- Rör ner kycklingen i såsen och sjud i 5–7 minuter. Smaka av med salt.
-
Servera:
- Servera butter chicken med kokt ris, färsk koriander och gärna varmt naanbröd.
Kategori- Kyckling
- Källa
- https://www.ica.se/recept/grekisk-plat-726200/
« Start
|