Bulgogi på kyckling

Kycklingbulgogi

Rädissallad

Koreansk chiliaioli

Till servering

Gör så här

  1. Kycklingbulgogi: Skär kycklingen i ca 2 cm stora bitar. Rör ihop övriga ingredienser och blanda ner kycklingen. Låt marinera i minst 20 minuter, eller gärna över natten i kylen.
  2. Rädissallad: Ansa och skölj rädisorna. Skiva tunt, gärna på mandolin. Skiva salladslöken tunt. Blanda risvinäger och socker tills sockret löses upp. Blanda med rädisor och salladslök och låt stå i 15 minuter.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Chiliaioli: Rör ihop alla ingredienser.
  5. Stek kycklingen tills den är gyllene och genomstekt.
  6. Till servering: Fyll salladsblad med kyckling, rädissallad och chiliaioli. Servera med ris.
Kategori
Kyckling
Källa
https://www.ica.se/recept/bulgogi-pa-kyckling-727368/
« Start