Bulgogi på kyckling
Kycklingbulgogi
- 600 g kycklinglårfilé
- 1 msk gochujang (eller 2 tsk sriracha och 1 tsk misopasta)
- 4 msk japansk soja
- 2 msk strösocker
- 1 msk sesamolja
- 3 rivna vitlöksklyftor
Rädissallad
- 1 knippe rädisor (ca 300 g)
- 2 salladslökar
- 2 msk risvinäger
- 1 msk strösocker
- 4 port ris (gärna jasmin- eller sushiris)
Koreansk chiliaioli
- 1 dl majonnäs
- 1/2 msk gochujang (eller 1/2 msk sriracha och 1 tsk honung)
- 1 tsk sesamolja
- 1 riven vitlöksklyfta
Till servering
Gör så här
- Kycklingbulgogi: Skär kycklingen i ca 2 cm stora bitar. Rör ihop övriga ingredienser och blanda ner kycklingen. Låt marinera i minst 20 minuter, eller gärna över natten i kylen.
- Rädissallad: Ansa och skölj rädisorna. Skiva tunt, gärna på mandolin. Skiva salladslöken tunt. Blanda risvinäger och socker tills sockret löses upp. Blanda med rädisor och salladslök och låt stå i 15 minuter.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Chiliaioli: Rör ihop alla ingredienser.
- Stek kycklingen tills den är gyllene och genomstekt.
- Till servering: Fyll salladsblad med kyckling, rädissallad och chiliaioli. Servera med ris.
Kategori- Kyckling
- Källa
- https://www.ica.se/recept/bulgogi-pa-kyckling-727368/
« Start
|