Biff tagliata med rostad vitlökssås
Ingredienser
4 portioner
- 900 g mandelpotatis
- 5 vitlöksklyftor
- 250 g körsbärstomater
- 3 skivor entrecôte (à 250 g)
- 2 dl majonnäs
- 65 g rucolasallad
- 50 g parmesanost, hyvlad
- 50 g pinjenötter, rostade
- Balsamvinäger
- Olivolja
- Salt och peppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C. Lägg potatis, tomater och vitlök i en ugnsform, ringla olivolja över och krydda med salt och peppar. Rosta i ugnen i 30 minuter.
- Salta och peppra köttet, grilla eller stek till önskad stekgrad (54°C för medium rare). Låt vila 5-10 minuter.
- Mosa den rostade vitlöken och blanda med majonnäs, smaka av med salt och peppar.
- Lägg rucola på ett fat, skiva köttet och lägg på rucolan. Toppa med vitlökskräm, parmesan, pinjenötter, och rostade tomater. Ringla balsamvinäger och olivolja över.
- Servera med den rostade mandelpotatisen.
Kategori- Kött
- Källa
- https://www.koket.se/biff-tagliata-med-rostad-vitlokssas
« Start
|